Kunstroute Hoogland

De Kunstroute Hoogland is een open atelierroute, waarbij met name Hooglandse kunstenaars om het jaar hun werk tonen. Tegelijkertijd is er een overzichtstentoonstelling, waar van iedere kunstenaar één werk te zien zal zijn.

In het jaar van de Kunstroute zijn bezoekers welkom in werkkamers en ateliers. Men kan dan, met behulp van een plattegrond en een routeboekje, een eigen route bepalen langs alle deelnemende kunstenaars.

In het jaar dat er geen Kunstroute is, wordt er hard gewerkt aan nieuw werk!

Jong en oud kan genieten van de grote diversiteit aan werk, o.a.: beelden, schilderijen, foto’s, grafiek, textielwerk en nog veel meer.

In 2020 staat weer een kunstroute gepland op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020.

Onderstaande deelnemers zullen meewerken aan de 4de editie van Martinus Verbindt op zondagmiddag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Hoogland:

 

Naam: Loes Koel

Schilderijen

Website: www.loeskunst.nl

 

Naast mijn werk als schilder ben ik beroepshalve (leerkracht b.o. onderbouw) ook veel bezig met expressievakken. Kinderen stimuleren tot spontane uitingen: een, twee en drie dimensionaal. Leren kijken is de basis. Maar zelf ga ik ook graag helemaal op in kunst beschouwen en beoefenen. Moderne kunst is mij na het volgen van vele cursussen steeds meer gaan boeien. Inmiddels werk ik modern realistisch of abstract. Het eerste schilderij dat ik kocht (een impressionistisch naakt) daagde mij uit om het zelf beter te doen. Dat werd hard werken aan model en portretstudies.

 

Naam: Wia Flikweert

Schilderijen

Website:-

 

Ik ben anders als anders, uniek, experimenteel. Schilderen of tekenen is voor mij een middel om mijzelf te uiten. Ik maak gebruik van verschillende materialen en technieken zoals ecoline, vetkrijt, pen, stift, lijm, verbandgaas, zand, water. Sindskort ben ik ook met acrylverf aan het werk. Veel van de technieken en kennis over kleur ed heb ik geleerd tijdens mijn “sociale” opleidingen nl spw en sph. Verder ben ik autodidact Over het algemeen is mijn werk abstract en kleurrijk en heeft het thema’s als ” verbinding tussen deze wereld en de spirituele wereld” uiten van verdriet en onmacht maar ook licht in het donker. Troost bieden bij rouw-en verlies. Zo nu en dan maak ik ook een realistisch schilderij. Ik schilder altijd vanuit mijn hart.

 

Naam: Ruth Jutte

Schilderijen

Website: www.ruthjutte.nl

 

Het werken vanuit de fantasie is al van jongs af aan mijn passie, waarbij ook kleur heel belangrijk is. Na de opleidingen Kreatieve Vorming in Utrecht en Princenoord Breda (bezigheidstherapie) ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van tekenen en schilderen d.m.v. cursussen en colleges.

Mijn werk is voornamelijk geïnspireerd op het thema reizen. Impressies en ideeën worden eerst geschetst en daarna met de nodige fantasie uitgewerkt in het platte vlak in olieverf, acryl of mixed media. Naast het schilderen geef ik al meer dan 20 jaar schilderles in ‘t Driespan in Hoogland en werk ik als lijstenmaker en verkoopadviseur van moderne kunst uit het hogere segment bij de Amersfoort Art Galerie.

 

Naam: Marijke Boekholdt

Keramiek

Website: Marijkeboekholdt.exto.nl

 

Ik werk met verschillende materialen, waaronder klei. Mijn keramiek bestaat uit non-figuratieve werken, zoals bloemvormen, appeltjes en potten. Ik ben vooral gevoelsmatig bezig. Soms heb ik een vorm voor ogen, maar meestal begint de klei in m’n handen te “leven” en ontstaat er vanzelf een vorm. De glazuur inspireert mij tot experimenteren met kleur. Veel ideeën haal ik uit mijn passie voor de natuur en tuinieren. Niet toevallig ben ik een groot bewonderaar van de schilder Monet.

Ik behaalde in 2008 het certificaat beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Verder exposeerde ik in verschillende plaatsen, waaronder ook in Frankrijk en Duitsland.

 

Naam: Anastasiia Thijssen

3D prints

Website:- www.sdearartshop.com

 

Denk buiten de gebaande paden. Je kunt altijd iets in stukken hakken dat later weer in elkaar past.
Technologie vliegt door de tijd, zoals onze levens zich door de geschiedenis ontwikkelen. We hebben veel nieuwe processen bemachtigd om onze behoeften te vervullen. Laten we iets dat misschien minder primair, maar wel belangrijk is niet vergeten: de behoefte aan schoonheid. De behoefte die bediend wordt door kunst. Moderne kunst gaat hand in hand met technologische vooruitgang die ons nieuwe middelen en materialen brengt. Nieuwe technieken, een nieuw elan en een nieuw gevoel.
Enkele jaren geleden kwamen er twee nieuwe middelen ter wereld: de 3D-printer en de 3D-pen. Tekenen in de lucht en machines gebruiken om driedimemsionale voorwerpen te creëren, is dat niet prachtig? Deze technologieën brachten nieuwe materialen met zich mee en die zijn mijn nieuwe passie, mijn favoriete middelen om kunst te maken, geworden. Mijn 3D verf…

 

 

Naam: Hans Bult

Schilderijen

Website:-

 

Ik teken en schilder van kinds af aan. De zinnenprikkelende schilderijen van Bonnard en de sensitieve wijze van werken van Munch hebben mij zeer geïnspireerd en gemotiveerd. Ik maak portretten, bloemen en landschappen met acrylverf en pastelkrijt. De portretten zijn een zelfonderzoek.

Het zijn zowel zelfportretten, als portretten van mensen die mij raken. Met de andere onderwerpen wil ik herinneringen oproepen op zo’n wijze dat ik ze weer kan ruiken, horen, zien en voelen.

 

Naam: Sylvia Slangen

Schilderijen

Website:-

 

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in schilderkunst en met name in portretkunst. Ik bezoek heel graag musea in binnen- en buitenland. Het is nog maar 8 jaar geleden dat ik heb ontdekt dat ik kan schilderen. Portretschilderen is mijn passie; daarin komt alles voor mij samen: het kijken naar mensen, het doorgronden van karakters en mijn interesse in kunst.

Naast de kunstwerken zelf, interesseren mij ook de verhalen erachter: de verhalen van de kunstenaar; waarom iemand maakt, wat hij/zij maakt. Doordat ik bij Ruth Jütte met schilderles ben gestart, is de link met de Kunstroute Hoogland gelegd.

 

 

Naam: Ans van de Wolfshaar

Schilderijen

Website: www.ansvandewolfshaar.nl

Ik  schilder al diverse jaren en ben autodidact. Ik ben gestart met schilderen omdat ik destijds een schilderij wilde hebben dat alle elementen in de woonkamer qua kleur bij elkaar bracht in één compositie. Dat gaf mij zoveel voldoening waardoor ik er steeds meer ben gaan maken (en later ook in opdracht). Mijn schilderijen zijn abstract. Daarnaast zijn ze kleurrijk met veelal heldere kleuren en veel reliëf. Dat geheel geeft mijn werk een eigen identiteit. Mijn schilderijen komen vooral op gevoel en intuïtie tot stand. Vooraf weet ik nooit precies hoe het schilderij er uit komt te zien. Het ontstaat tijdens het schilderen zelf. En als ik wel iets van tevoren bedenk, wordt het vaak anders dan vooraf bedacht. Dit vind ik juist het mooist. Inspiratie krijg ik uit de dagelijkse dingen en omgeving maar ook uit mijn schilderijen zelf. Soms zie ik in een klein deel van een schilderij een compositie (qua kleur en lijnen) wat mij weer inspiratie geeft voor een volgend schilderij. Ook heb ik recent een glasworkshop gedaan wat mij ook weer heeft geïnspireerd en wat ik heb verwerkt in een paar schilderijen.

 

 

Heel Hoogland Bakt 2019

Wie wilt er voor zondagmiddag 6 oktober weer zijn/haar bakkunsten aan heel Hoogland laten zien. Wie verblijdt ons met de heerlijkste cake, tulband, Monchou,- slagroom-, appel-  of mokkataart? Deze taarten zullen wij zondagmiddag met een kopje koffie verkopen.

Graag een telefoontje als u voor ons wilt bakken, zodat wij weten hoeveel baksels wij uiteindelijk kunnen verwachten.

U kunt ze op vrijdagochtend 4 oktober tussen 9 en 12 uur inleveren op de pastorie of zondagmorgen/middag voor aanvang van de 4de editie van Martinus Verbindt.

Bij voorbaat dank.

Marian van Nimwegen: 033-4804883 lindeburgh@ziggo.nl

of

Claudia van Valkengoed: 033-4805299 claudiavanvalkengoed@telfort.nl

Colinda Prins

Voor de vierde editie van Martinus Verbindt ben ik benaderd door de werkgroep om mee te werken en mijn hobby te presenteren.

Ik ben Colinda.

Mijn hobby is het maken van ambachtelijke leren tassen.
Dit doe ik in mijn atelier in Nijkerk.

Een kleine 30 jaar geleden, volgde ik al een cursus naaien met leer. Toen zigzagde je de stukjes leer aan elkaar, en maakte er kleding van.  (Vele dames kunnen dit nog vast herinneren, of zullen dit ook gedaan hebben). Sindsdien heeft leer altijd iets aantrekkelijks gehouden voor mij. Het is een mooi sterk, duurzaam materiaal.
Vanaf 2015 volg ik de vakopleiding ambachtelijk leren tassen maken, met ontzettend veel plezier.
De tassen ontwerpen , de patronen tekenen en de laatste fase het in elkaar naaien van de tas is ontzettend, leuk, precies werk.
Ik ben in het bezit van zware leer bewerkingsmachines zodat ik door de dikste lagen leer heen kan werken.

Onder het label CootjeCo @ Leather Nijkerk maak ik de tassen.
Waarvan er een aantal gepresenteerd zullen worden tijdens Martinus Verbindt.

 

www.cootjeco.nl (under construction)

Verkooppunten: Kado en Woonwinkel De Pr8kamer in Achterveld, Kleding boetiek Willemijn in Nijkerk en Landwinkel en Schenkerij De Kastanjeboom.

Old Stuff

Old Stuff is een Hooglandse band bestaande uit zang, gitaar, keyboard, bass en drums.

De naam slaat enerzijds op de middelbare leeftijd van de bandleden als op het repertoire wat ze spelen.

De nummers die ze spelen zijn covers van BLØF tot Pink Floyd en David Bowie tot Santana.

Miranda Voskuilen

Ik ben Miranda Voskuilen en woon alweer 24 jaar in Nieuwland en daarvoor ben ik opgegroeid in het mooie Hoogland waar mijn ouders nog altijd wonen.

Een aantal jaar geleden stelde mijn vriendin Gaby voor om te gaan “ knutselen”. Wat we gingen doen was nog niet duidelijk. Uiteindelijk werd onze eerste project een kerstengeltje als kerstkaart.  Een grote klus maar was een succes. Daarna volgende velen soorten activiteiten maar uiteindelijk is Gaby sieraden gaan maken en ik was veel aan het handletteren.

In november 2018 had ik onverwachts een maandag vrij en had op pintrest al een tijdje lieve gelukspoppetjes gezien en die ben ik gaan maken en vanaf dat moment ben ik er aan verslaafd geraakt om te ze te maken met een handgemaakt kaartje. En omdat ik er zelf ( nog steeds) blij van word heb ik ze mijn Happy Poppies genoemd. Afgelopen kerst heb ik op de Hooglandse kerstmarkt gestaan en kreeg zoveel leuke reacties.
Pas geleden heb ik zelfs mijn eerste kleine workshop gegeven!

Ik doe dit naast mijn fulltime baan is dus echt een hobby. Dat is ook de reden dat ik geen website heb. Wel sta ik af en toe op kleine marktjes samen met Gaby en krijg ik bestellingen.

Ik maak elk poppie apart en maak verschillende kleuren met verschillende lintjes, soms met lieve roosjes. En dan maak ik er een kaartje bij.  Met kerst maak een Happy Poppie Kerstbel. Leuk voor in de boom. Ook zijn er verschillende maten maar merk dat mensen het middelste formaat het leukst vinden.

Suus Rewinkel

Ik ben Suus. Ik ben 16 jaar oud. Ik kom uit Amersfoort en woon hier ook al mijn hele leven.

Ik speel sinds mijn 10e piano, zing sinds mijn 13e, speel gitaar sinds mijn 14e en ik schrijf nummers sinds mijn 15e. Singer-songwriter is dus mijn “genre”. Maar singer-songwriter is  niet een officieel genre en ook is het heel breed.

Ik speel voornamelijk jazzy songs en pop. Meestal eigen nummers en af een toe een eigengemaakte cover.

Ik hou van optreden! En zeker met een gezellig publiek!

Vera Brundel

Ik ben Vera Brundel, ik ben 18 jaar oud en kom uit Hoogland.

Ik zing al zolang als ik mij kan herinneren. Ook zit ik op een musicalopleiding dus ben dagelijks bezig met zang.

Het meeste wat ik zing is musical, kleinkunst en Nederlandse- en Engelse pop.

Hiervan laat ik 6 oktober nummers horen.

 

SanaVitala

Mijn naam is Janine, eigenaresse van Sportsalon SanaVitala.

SanaVitala is er speciaal voor vrouwen die niet van sporten houden! SanaVitala is een huiselijke sportsalon waar vrouwen zich thuis voelen en lekker kunnen sporten, bewegen, ontspannen of gewoon een kopje koffie kunnen drinken. Kortom: SanaVitala is een plek waar vrouwen zichzelf kunnen zijn.

Op zondag 6 oktober 2019 geef ik een cursus MindWalk.

Elk half uur start ik met een nieuwe groep (maximaal 8-10). Ik neem de deelnemers mee de tuin in. Tijdens een kleine kennismakingswandeling laat ik ze proeven aan mindfulness in combinatie met de natuur.

Inhoud Cursus MindWalk

De cursus Mind-Walk bestaat uit een aantal lessen. Alle lessen hebben een ander thema en worden lekker buiten gegeven. De meditatieve wandelingen worden afgewisseld met oefeningen uit de yoga en tai-chi. Er worden leuke materialen gebruikt en bij elke les is er tijd voor een korte meditatie. De voordelen van wandelen, yoga en mindfulness zijn wetenschappelijk bewezen en allang niet meer zweverig.

Voor wie?

Heb je op dit moment weinig energie en wil je je fitter voelen? Of zit je prima in je vel en wil je werken aan je persoonlijke ontwikkelingsproces? Mind-walk is heerlijk! Met Mind-Walk leer je meer te luisteren naar je gevoel, kun je beter je grens aangeven en krijg je tools om je beter te ontspannen. Leeftijd, wandelervaring en conditieniveau is niet van belang.

MindwalkHoogland is een onderdeel van SanaVitala.

SanaVitala is de vrouwensportschool van Amersfoort Noord. Met SanaVitala kan ik met al mijn passie en enthousiasme mijn dames in kleine groepjes begeleiden. De lessen worden gegeven in de twee sfeervolle leszalen zonder spiegels(!). Er zijn ook unieke sportactiviteiten en beweegprogramma’s voor buiten want het is zo lekker om buiten te sporten. Mijn doelgroep zijn vrouwen van alle leeftijden, soorten en maten. De apparaten, oefeningen en cursussen zijn specifiek gericht op het vrouwenlichaam. Doordat SanaVitala kleinschalig is (ik ken iedereen van naam!) voelen mijn klanten zich erg betrokken bij de club. Veel vrouwen die niet van sport houden, vinden het bij mij prettig en komen toch meerdere keren per week.

Lessen en beweegprogramma’s binnen: Fitnesslessen, pilates, yoga, zumba en bodyshape. Lessen en beweegprogramma’s buiten: Powerwalk, hardlopen, MindWalk en Fitstap beweegprogramma.

www.sanavitala.nl