Een nieuw Hooglands Torenbier 2022

Ook dit jaar zal er weer “Hooglands Torenbier” gebrouwen gaan worden.

Al een aantal jaren wordt er volgens Hooglands recept in opdracht van de stichting Martinus Verbindt aan het einde van het jaar een speciaal bier geproduceerd. De stichting Martinus Verbindt laat dit bij een kleine brouwerij uit onze omgeving produceren, volgens eigen recepten.

Tot heden toe werd er alleen een Dubbel Bier gemaakt. Dit is een typische Belgische Dubbel, een donkerbruin Abdijbier met complexe moutige, kruidige smaak, van circa 7% alcohol.

Mede vanwege de positieve reacties is besloten het assortiment uit te breiden met een Tripel bier.

Hier betreft het een recept van de brouwerij zelf. Zij hebben met Tripel bier een derde prijs gewonnen, voor het beste Nederlandse huisbier.

De Martinus Toren Tripel is een zachte Belgische Tripel, een blond Abdijbier, gebrouwen met 5 soorten mout. De smaak is mooi in balans met kruidige, fruitige en alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid. Het alcoholpercentage bedraagt circa 8%.

Het bier wordt op traditionele wijze gebrouwen met nagisting op de fles. Dat betekent dat er nog smaak-ontwikkeling plaatsvindt in de fles en ook dat er een beetje gist op de bodem van de fles neerslaat.

Het Hooglands Torenbier kan worden besteld via een mail bericht naar Sjaakvanwegen@gmail.com. Vanaf 4 flessen kan in Hoogland gratis worden thuis bezorgd. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer daarin!

Maar ook in onze kraam, op 16 december tijdens Hooglandse wintersferen, kunt u onder de Martinustoren dit smaakvolle Torenbier aankopen. Ook slijterij de Kolkrijst heeft het Torenbier in zijn assortiment.

Het is weer mogelijk om het bier voor een kleine meerprijs in een speciaal houten kratje te bestellen. Leuk voor de feestdagen. In het hout van een aantal kratjes staat de tekst: fijne Kerstdagen.

Bij bestelling per mail graag vooraf overmaken op bankrekening NL36RABO0123000742 ten name van OLVA inzake Martinus, onder vermelding van Torenbier.

De prijs van het Hooglands Torenbier is € 3,40 per fles, inclusief statiegeld.

Een houten kratje voor 2 flessen kost € 0,50 en voor 3 flessen € 1,00

Het resultaat van dit speciale bier komt ten goede aan de Stichting Martinus Verbindt

Hierbij de promo voor Een nieuw Hooglands Torenbier. Ga naar: https://youtu.be/G-s9tuofRgM

Plaats een reactie