Helder Muzikale Vertellingen

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova en de Nederlandse actrice Moniek Nusselein vormen samen de groep „HELDER”, muzikale vertellingen. Zij stellen zich tot doel om door een combinatie van muziek en tekst mensen te boeien, te ontroeren, te amuseren en te inspireren.

Wie zitten achter de naam „Helder” , muzikale vertellingen?

Rossitza Ovtcharova

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova begon haar muzikale opleiding in haar geboorte stad Sofia waar ze de Nationale Muziek school met excellente resultaten afrondde en het Nationale Diploma voor ”Bijzondere culturele prestaties” van het Ministerie voor Onderwijs en Cultuur kreeg. Vervolgens studeerde zij aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde. In 2000 en 2001 nam Rossitza deel aan het programma “Excellerende Jonge Musici” gesponsord door de Ministerie van Onderwijs en Cultuur in Nederland. Ze heeft een serie opnames gemaakt voor de Bulgaarse Nationale Radio en opgetreden op verschillende internationale muziekfestivals. Naast haar werkzaamheden als remplaçant bij het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble, is Rossitza met verschillende kamermuziek ensembles regelmatig op veel podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren. Rossi is één van de initiatiefnemers van JeKunst.

Moniek Nusselein

Moniek is afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool, het huidige Artez. Ze acteerde bij o.a. de Haagse Comedie , de Theater Unie ,Studio. Zij was een van de oprichters van  Volt theatergroep  en regisseerde jarenlang scholieren en studenten.

Ze bewerkte o.a.romans voor theater en schreef in opdracht teksten die ze ook uitvoerde. Haar laatste acteerervaring betrof „Brieven aan Chopin”, een programma over de relatie van Frederic Chopin met George Sand, samen met de Russische concertpianiste Tatiana Shebanova. Haar laatste regie betrof een bewerking „Orfeo” van Monteverdi/ Gluck voor de Utrechtse muziekgroep Nescio.

Moniek Nusselein is één van de initiatiefnemers van JeKunst.

Foto’s zijn gemaakt door Maike Meuter.

  Over “Het wezen van de Olifant” – Toon Tellegen (fragmenten hiervan worden 6 oktober gespeeld)

  Olifant kan niet anders dan in iedere boom klimmen die hij tegenkomt.

  Hoe hoger hij klimt , hoe blijer hij wordt, hoe dieper hij valt.

  Kan dat niet anders?

  Toon Tellegen was huisarts. Hij schrijft korte dierenverhalen waarin

  hij ons een (lach)spiegel voorhoudt van menselijk gedrag.

Plaats een reactie