Kunstroute Hoogland

De Kunstroute Hoogland is een open atelierroute, waarbij met name Hooglandse kunstenaars om het jaar hun werk tonen. Tegelijkertijd is er een overzichtstentoonstelling, waar van iedere kunstenaar één werk te zien zal zijn.

In het jaar van de Kunstroute zijn bezoekers welkom in werkkamers en ateliers. Men kan dan, met behulp van een plattegrond en een routeboekje, een eigen route bepalen langs alle deelnemende kunstenaars.

In het jaar dat er geen Kunstroute is, wordt er hard gewerkt aan nieuw werk!

Jong en oud kan genieten van de grote diversiteit aan werk, o.a.: beelden, schilderijen, foto’s, grafiek, textielwerk en nog veel meer.

In 2020 staat weer een kunstroute gepland op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020.

Onderstaande deelnemers zullen meewerken aan de 4de editie van Martinus Verbindt op zondagmiddag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Hoogland:

 

Naam: Loes Koel

Schilderijen

Website: www.loeskunst.nl

 

Naast mijn werk als schilder ben ik beroepshalve (leerkracht b.o. onderbouw) ook veel bezig met expressievakken. Kinderen stimuleren tot spontane uitingen: een, twee en drie dimensionaal. Leren kijken is de basis. Maar zelf ga ik ook graag helemaal op in kunst beschouwen en beoefenen. Moderne kunst is mij na het volgen van vele cursussen steeds meer gaan boeien. Inmiddels werk ik modern realistisch of abstract. Het eerste schilderij dat ik kocht (een impressionistisch naakt) daagde mij uit om het zelf beter te doen. Dat werd hard werken aan model en portretstudies.

 

Naam: Wia Flikweert

Schilderijen

Website:-

 

Ik ben anders als anders, uniek, experimenteel. Schilderen of tekenen is voor mij een middel om mijzelf te uiten. Ik maak gebruik van verschillende materialen en technieken zoals ecoline, vetkrijt, pen, stift, lijm, verbandgaas, zand, water. Sindskort ben ik ook met acrylverf aan het werk. Veel van de technieken en kennis over kleur ed heb ik geleerd tijdens mijn “sociale” opleidingen nl spw en sph. Verder ben ik autodidact Over het algemeen is mijn werk abstract en kleurrijk en heeft het thema’s als ” verbinding tussen deze wereld en de spirituele wereld” uiten van verdriet en onmacht maar ook licht in het donker. Troost bieden bij rouw-en verlies. Zo nu en dan maak ik ook een realistisch schilderij. Ik schilder altijd vanuit mijn hart.

 

Naam: Ruth Jutte

Schilderijen

Website: www.ruthjutte.nl

 

Het werken vanuit de fantasie is al van jongs af aan mijn passie, waarbij ook kleur heel belangrijk is. Na de opleidingen Kreatieve Vorming in Utrecht en Princenoord Breda (bezigheidstherapie) ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen op het gebied van tekenen en schilderen d.m.v. cursussen en colleges.

Mijn werk is voornamelijk geïnspireerd op het thema reizen. Impressies en ideeën worden eerst geschetst en daarna met de nodige fantasie uitgewerkt in het platte vlak in olieverf, acryl of mixed media. Naast het schilderen geef ik al meer dan 20 jaar schilderles in ‘t Driespan in Hoogland en werk ik als lijstenmaker en verkoopadviseur van moderne kunst uit het hogere segment bij de Amersfoort Art Galerie.

 

Naam: Marijke Boekholdt

Keramiek

Website: Marijkeboekholdt.exto.nl

 

Ik werk met verschillende materialen, waaronder klei. Mijn keramiek bestaat uit non-figuratieve werken, zoals bloemvormen, appeltjes en potten. Ik ben vooral gevoelsmatig bezig. Soms heb ik een vorm voor ogen, maar meestal begint de klei in m’n handen te “leven” en ontstaat er vanzelf een vorm. De glazuur inspireert mij tot experimenteren met kleur. Veel ideeën haal ik uit mijn passie voor de natuur en tuinieren. Niet toevallig ben ik een groot bewonderaar van de schilder Monet.

Ik behaalde in 2008 het certificaat beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Verder exposeerde ik in verschillende plaatsen, waaronder ook in Frankrijk en Duitsland.

 

Naam: Anastasiia Thijssen

3D prints

Website:- www.sdearartshop.com

 

Denk buiten de gebaande paden. Je kunt altijd iets in stukken hakken dat later weer in elkaar past.
Technologie vliegt door de tijd, zoals onze levens zich door de geschiedenis ontwikkelen. We hebben veel nieuwe processen bemachtigd om onze behoeften te vervullen. Laten we iets dat misschien minder primair, maar wel belangrijk is niet vergeten: de behoefte aan schoonheid. De behoefte die bediend wordt door kunst. Moderne kunst gaat hand in hand met technologische vooruitgang die ons nieuwe middelen en materialen brengt. Nieuwe technieken, een nieuw elan en een nieuw gevoel.
Enkele jaren geleden kwamen er twee nieuwe middelen ter wereld: de 3D-printer en de 3D-pen. Tekenen in de lucht en machines gebruiken om driedimemsionale voorwerpen te creëren, is dat niet prachtig? Deze technologieën brachten nieuwe materialen met zich mee en die zijn mijn nieuwe passie, mijn favoriete middelen om kunst te maken, geworden. Mijn 3D verf…

 

 

Naam: Hans Bult

Schilderijen

Website:-

 

Ik teken en schilder van kinds af aan. De zinnenprikkelende schilderijen van Bonnard en de sensitieve wijze van werken van Munch hebben mij zeer geïnspireerd en gemotiveerd. Ik maak portretten, bloemen en landschappen met acrylverf en pastelkrijt. De portretten zijn een zelfonderzoek.

Het zijn zowel zelfportretten, als portretten van mensen die mij raken. Met de andere onderwerpen wil ik herinneringen oproepen op zo’n wijze dat ik ze weer kan ruiken, horen, zien en voelen.

 

Naam: Sylvia Slangen

Schilderijen

Website:-

 

Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in schilderkunst en met name in portretkunst. Ik bezoek heel graag musea in binnen- en buitenland. Het is nog maar 8 jaar geleden dat ik heb ontdekt dat ik kan schilderen. Portretschilderen is mijn passie; daarin komt alles voor mij samen: het kijken naar mensen, het doorgronden van karakters en mijn interesse in kunst.

Naast de kunstwerken zelf, interesseren mij ook de verhalen erachter: de verhalen van de kunstenaar; waarom iemand maakt, wat hij/zij maakt. Doordat ik bij Ruth Jütte met schilderles ben gestart, is de link met de Kunstroute Hoogland gelegd.

 

 

Naam: Ans van de Wolfshaar

Schilderijen

Website: www.ansvandewolfshaar.nl

Ik  schilder al diverse jaren en ben autodidact. Ik ben gestart met schilderen omdat ik destijds een schilderij wilde hebben dat alle elementen in de woonkamer qua kleur bij elkaar bracht in één compositie. Dat gaf mij zoveel voldoening waardoor ik er steeds meer ben gaan maken (en later ook in opdracht). Mijn schilderijen zijn abstract. Daarnaast zijn ze kleurrijk met veelal heldere kleuren en veel reliëf. Dat geheel geeft mijn werk een eigen identiteit. Mijn schilderijen komen vooral op gevoel en intuïtie tot stand. Vooraf weet ik nooit precies hoe het schilderij er uit komt te zien. Het ontstaat tijdens het schilderen zelf. En als ik wel iets van tevoren bedenk, wordt het vaak anders dan vooraf bedacht. Dit vind ik juist het mooist. Inspiratie krijg ik uit de dagelijkse dingen en omgeving maar ook uit mijn schilderijen zelf. Soms zie ik in een klein deel van een schilderij een compositie (qua kleur en lijnen) wat mij weer inspiratie geeft voor een volgend schilderij. Ook heb ik recent een glasworkshop gedaan wat mij ook weer heeft geïnspireerd en wat ik heb verwerkt in een paar schilderijen.

 

 

Naam: Ans van Wegen – van ‘t Klooster

Keramiekatelier – De Potterage

Website: www.ans-keramiek.nl

Klei fascineert me en draaien is mijn passie. Ik leg me vooral toe op het draaien van gebruikskeramiek; vazen, schalen, serviesgoed, die ook zonder gebruikt te worden het aanzien meer dan waard zijn. Ik stel hoge eisen aan wat een werkstuk als vorm te bieden heeft.

Klei is een geweldig mooi, natuurlijk materiaal om mee te werken en de diversiteit aan keramische technieken is enorm. De klei die ik gebruik, meng ik zelf en ook de engobes en glazuren stel ik zelf samen. Naast het werken in mijn eigen atelier geef ik ook pottenbaklessen in Hoogland en Bilthoven.

 

 

 

Plaats een reactie